Monday, August 6, 2012

vegan springrolls

Vegan springrolls for warm days #inmyplate #foodie
Who follows me on Facebook too has already seen photo and recipe. As promised a couple of posts ago, I tried to make vegan and uncooked Springrolls, here the recipe.

Ingredients:
Small lettuce
2 Carrots
1/4 Avocado
1 Bisceglie tomato (with a stretched out shape)
4 Leaves of Trevisana salad
Hummus
4 sheets of Phyllo dough

Preparation:
Make the Hummus, everyone has his own version, mine is very simple and a bit revisited for everyones needs (no garlic): a can of chickpea, 4 spoons of tahini sauce, 2 spoons of lemon juice than salt, pepper and chilli.
Cut the vegetables: Wash and dry Lettuce and Trevisana, grate the carrots, cut the tomato on the length and make 8 segments of the same dimension, cut the portion of Avocado in 4 segments of the same dimension.

Assembly:
Lay down flat a sheet of Phyllo pasta and keep a cup of water on a side. A couple of cms from the border of the Phyllo place the Lettuce that will be the base of the other ingredients, then 2 segments of Tomato, 1 of Avocado and the 2-3 spoons of Carrots, 2-3 spoons of Hummus and in the end 1 leaves of Trevisansa (as cover).
Then roll...keep the dough stretched, but be gentle otherwise it will rip. Wet the last part of the roll so that the dough will stick. Fold the double end as a gift, wetting both the sides, they will stick perfectly. Cut the rolls into two parts in diagonal and tadaaaa they are ready!
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Chi mi segue su Facebook ha già visto la foto e la ricetta. Come promesso un paio di post fa, ho provato a fare gli Involtini primavera vegani e crudisti, qui la ricetta. 


Ingredienti: 
Lattughino 
2 Carote 
1/4 Avocado 
1 Pomodoro bisceglie 
4 Foglie di Trevisana 
Hummus 
2 fogli grandi di Fillo pasta 


Preparazione: 
Preparate l'hummus, ognuno ha la sua versione, la mia è molto semplice e rivisitata per le esigenze di tutti (no aglio): una confezione di ceci + 4 cucchiai di salsa tahini + 2 cucchiai di succo di limone + sale, pepe e peperoncino. 
Preparate le verdure: Lavate ed asciugate Lattuga e Trevisana, grattuggiate le carote, tagliate il Pomodoro in lungo facendolo in 8 spicchi di uguali dimensioni, tagliate la porzione di Avocado in 4 spicchi di uguali dimensioni. 


Assemblaggio: 
Disponete 1 foglio di Fillo pasta su un piano e tenete a disposizione una ciotolina con dell'acqua. Su di un rettangolo di Fillo (mettetelo in verticale), ad un paio di cm dal bordo in basso disponete la Lattuga che farà da base per gli altri ingredienti, quindi mettete 2 spicchi di Pomodoro, sopra al pomodoro mettete l'Avocado, sopra alla montagnetta mettete le 2-3 cucchiai di Carote e sopra di esse 2-3 cucchiai di Hummus, quindi la foglia di Trevisana che contiene gli ingredienti più morbidi. 
A questo punto arrotolate...tenendo la Pasta tesa, ma con delicatezza altrimenti si rompe. Bagnate gli ultimi centimetri del rotolino così che la pasta aderisca. Piegate gli angoli delle estremità come per un pacchetto regalo, inumidendoli molto così che si chiudano bene. 
Tagliateli a metà in diagonale e tadaaaa pronti!

xo Coki

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